Vuoden Välittäjäksi Kari Leuku Pirkkalasta

Suomen Kiinteistönvälittäjäliitto SKVL ry valitsi liittokokouk­sensa iltajuhlassa 14.11.2014 Vuoden Kiinteistönvälittäjäksi pirkkalalaisen Kari Leukun. Kari Leuku aloitti kiinteistönvälittäjän uransa lähes 24 vuotta sitten 1990-luvun alussa ja toimii välittäjänä jo toisessa polvessa.

Leuku syntyi pankkilaisen ja kiinteistönvälittäjän perheeseen, josta hän sai verenperintönä aktiivisuuden kaikkeen toimintaansa. Laskentamerkonomiksi valmistumisen jälkeen hänelle kertyi monipuolista kokemusta niin kaupanalalta kuin pankkisektorilta sekä erilaisten isojen urheilutapahtumien järjestämisestä (SM Eden Triathlon ja Tampere Maraton). Se oli viedä Vuoden Välittäjän mennessään, mutta asuntokauppa ja välitystoiminta veivät kuitenkin voiton, kun Leuku aloitti kiinteistönvälittäjän työt päätoimisesti vuonna 1993. Kouluttautuminen on ollut Vuoden Välittäjälle aina tärkeää. LKV-tutkinnon suorittamisen jälkeen hän on kehittänyt ja ylläpitänyt osaamistaan jatkokoulutuksella sekä säännöllisellä ajankohtaiskoulutuksella.

Leuku toimii aktiivisesti kiinteistönvälitysalalla toimivien hyväksi ja välitysalan arvostuksen lisäämiseksi. Hän on laajasti alallaan arvostettu asuntokaupan ammattilainen. Erityisen tärkeänä hän pitää kiinteistönvälitysalan yrittäjien toimintamahdollisuuksien turvaamista. Sen myötä hän on toiminut väsymättömästi SKVL:n luottamustehtävissä eri työryhmissä sekä hallituksen jäsenenä ja varapuheenjohtajana. Hän on aktiivinen myös paikallisesti Tampereen Seudun Kiinteistönvälittäjät ry:ssä, jossa hän toimii rivijäsenenä vuosikymmenten hallitus- ja puheenjohtajapestien jälkeen.  Hänen työskentelynsä osoittaa vahvaa sitoutumista alaan ja häntä pidetään energisenä osallistujana alan alueelliseen ja valtakunnalliseen toimintaan. Hän saa kiitosta reilusta ja asiantuntevasta työstä niin asiakkailtaan kuin kollegoiltaankin.
Leukun aktiivisuus ei rajoitu kiinteistönvälittäjän työhön tai järjestötoimintaan vaan hän on aktiivinen myös vapaalla. Vastapainoa välittäjätyölleen tämä paljasjalkainen pirkkalalainen Vuoden Välittäjä saa monipuolisista kuntoiluharrastuksistaan. Aktiivisuuden tasosta kertoo jo se, että Leuku on entinen täyden matkan triathlonisti (Hawaii 1991). Lisäksi metsästys ajavalla mäyräkoiralla ja vanhan sukutalon peruskorjaus sekä puutarhan- ja metsänhoito ovat sydäntä lähellä. Perheeseen kuuluvat avovaimo ja kouluikäinen tyttö sekä kaksi mäyräkoiraa ja kissaa.

SKVL on valinnut Vuoden Välittäjän vuodesta 1987 lähtien. Valintakriteereinä on mm. vähintään viiden vuoden kokemus kiinteistönvälitysalalta, alueellista tai valtakunnallista aktiivista toimintaa kiinteistönvälitysalalla, hyvän välitystavan ja lain mukainen toiminta. Vuoden välittäjän tulee toimia myös alan arvostusta kunnioittavalla tavalla, ja suhtautumisen kollegoihin tulee olla lojaalia.

Lisätietoja:
Kari Leuku, Kiinteistötoimisto Seppo Leuku Oy LKV, p. 050-556 6917
Pertti Heikkilä, SKVL:n hallituksen puheenjohtaja, p. 0400-530 666
Jaana Anttila-Kangas, SKVL:n toimitusjohtaja, p. 050-465 3773

---------------------------------
Suomen Kiinteistönvälittäjäliitto (SKVL) on kiinteistönvälitysalan yrittäjien palvelu- ja edunvalvontajärjestö. SKVL:n jäsenyys takaa välittäjille ajantasaisen tiedon ja työvälineet sekä asiakkaille ammattitaitoisen ja turvallisen palvelun. Liitto toimii yhdyssiteenä verkostossa, joka koostuu yli 400 paikallisesta kiinteistönvälitystoimistosta ympäri Suomen.